Circular cu incizor și masă mobilă – scurt istoric

Altendorf este sinonimul expresiei „fierăstrău cu masă mobilă” datorită invenției revoluționare a lui Wilhelm Altendorf din 1906. Acest lucru a făcut posibilă realizarea unei tăieturi drepte pe o scândură de lemn pentru prima dată – condiție prealabilă tăierii înclinate la 90°.

Cunoscut ca lider mondial în fabricarea circularelor de formatizat cu masă mobilă, producătorul Altendorf vine în sprijinul oricărui atelier de tâmplărie. Fie că sunteți un mic producător de mobilă din PAL / MDF / lemn masiv sau dețineți deja o linie de producție și doriți să vă extindeți, oferta variată a circularelor de formatizat Altendorf va satisface chiar și cele mai exigente cereri.

Ce este un circular de formatizat cu masă mobilă și incizor?

Un circular de formatizat permite prin definiție debitarea / formatizarea panourilor din PAL / MDF sau lemn masiv la dimensiunile dorite pentru a obține elemntele necesare asamblării unui corp de mobilier spre exemplu.

Masa mobilă a circularului de formatizat glisează pe role, intercalate între bare de ghidare cromate dure, garantând o precizie absolută în tăiere. Permite o manevrabilitate ușoară a materialului debitat (formatizat) datorită lungimii considerabile de 3000 mm în echipare standard, pentru circularul Altendorf WA 80, ce poate fi extinsă optinal la 4300mm cu picior de suport pentru podea.

În anumite cazuri în care se dorește formatizarea panourilor din materiale ce necesită o atenție sporită, cum ar fi panourile de PAL melaminat, circularele de debitare pal de la Altendorf pot fi echipate opțional cu o unitate secundară incizoare. Incizorul este practic un sistem de ghidaj tăiere, format dintr-o pânză mai mică decât cea principală, angrenată de un motor secundar independent ce efectuează o urmă de tăiere, puțin mai lată, înaintea pânzei principale.

Pânza incizorului se rotește contrar celei principale pentru a asigura o tăietură curată pe marginea inferioară a panoului de lemn. În cazul panourilor de PAL melaminat incizorul preîntâmpină ruperea și smulgerea suprafeței melaminate asigurând utilizatorului o tăiere perfectă și pregătește materialul pentru aplicarea cantului pe o mașină de aplicat cant ABS. În concluzie dacă vreți să prelucrați PAL trebuie să vă orientați asupra unui circular cu incizor.

Cât de sigur este un circular de formatizat?

Siguranța operatorului este asigurată de capacul de protecției special pentru pânza de tăiere, dispozitivele de fixare, de împingere a elementelor din lemn de dimensiuni mici dar și de dimensiunea și considerabilă a utilajului. Greutatea circularului împiedică producerea vibrațiilor astfel siguranța este sporită iar precizia în tăiere crește.

Circular cu incizor sistem franare automat protectie operator
circular de formatizat cu sitem de impingere elemente mici lemn

Dar asta nu este tot, pentru că siguranța operatorului a fost pusă pe primul loc de producătorul Altendorf odată cu inglobarea sistemului automat de franare și retragere a panzei de tăiere în momentul îm care scanneru-ul circularului cu masa mobilă și incizor detectează mâna operatorului. Tot acest proces se produce într-o fracțiune de secundă ceea ce face ca circularele Altendorf sa fie absolut sigure.

YouTube player

Care este circularul de formatizat cu incizor potrivit pentru afacerea mea?

Pot interveni mulți factori în decizia finală de a achiziționa un circular formatizat pal cu incizor. Poate sunteți la început de drum în producția de mobilier din PAL sau MDF însă nu doriți să faceți rabat de calitate și vreți să oferiți clienților mobilier de calitate. În acest caz trebuie să luați în considerare achiziționarea unui circular cu incizor pentru debitare PAL sau MDF.

În alte cazuri trebuie să luați în considerare o masă mobilă pentru circular de dimensiuni mari, chiar și un opțional care să o extindă la dimensiunile optime materialului lemnos prelucrat.

În funcție de tipul de lemn folosit, fie că este PAL/MDF sau lemn masiv, fierăstrăul circular se personalizează până la cele mai mici detalii iar alegerea combinației optime fluxului de producție este un proces prin care consultanții WoodExpert te vor ghida.

Circular de formatizat - model WA6

Circular cu incizor de formatizat cu masă mobilă model WA6

  • Puterea şi turaţia motorului principal: 4 kW (3,5 CP) Turatie: 4.200,00 rot/ min
  • Agregat pretaietor (incizor): 0,37 kW (0,5 CP)
  • Diametrul panzei circulare: max. 315 mm, cu posibilitate de coborare sub inaltimea mesei
  • Inaltimea de taiere: max. 87 mm, la 450 max. 60 mm
  • Latimea de taiere la ghidajul paralel: 1.000 mm

 

Fierastrau circular de formatizat cu masa mobila - model F45

Circular cu incizor de formatizat cu masă mobilă – model F45

  • Ridicare/coborare motorizata si ajustare 0.5-47 grade.
  • Controler cu introducere date din tastatura si screen display.
  • Latime de taiere intre lama si ghidaj, extensie masa din aluminiu anodizat: 840 mm;
  • Putere motor: 5.5 kw;
  • Diametru guri aspiratie: 80-120 mm.

Un circular de formatizat cu masă mobilă și incizor, robust dar fiabil asigură productivitate și siguranță iar prețul se va reflecta în calitatea materialelor din care este constuit, investițiile constante în tehnologie și tradiția producătorului dar și consultanța oferită de un expert în domeniu cât și service-ul asigurat în perioada de garanție.

O alternativă solidă pentru un fierăstrău circular cu incizor de formatizat PAL de la producătorul Altendorf este Casadei Busselato prin seria XENIA. Aceștia oferă circulare de formatizat de calitate superioară la prețuri competitive.

 

Specificații pentru un fierastrau circular cu incizor de calitate

Cu toți ne dorim un circular cu masă mobilă robust, fiabil la un preț cât mai accesibil. Sunt mulți factori care determina calitatea dar și precizia de lucru de aceea dorim să acoperim câteva dintre cele mai importante aspecte de natură tehnică atunci când dorim să achiziționăm un circular de formatizat.

  • Greutatea circularului și calitatea materialelor folosite în producția acestuia. Așa cum lemnul este împărțit pe clase de calitate și metalul folosit în fabricarea batiului, sistemului de glisare și dispozitivului de ghidaj influentează stabilitatea și precizia de reglare. Un circular pal cu incizor stabil cu zero vibrații ne scapă de acele erori nedorite iar un sistem de glisare fluent asigură precizie de zecimi de milimetru.
  • Alimentarea unui circular cu incizor 220v vs 380v. Atunci când vorbim de circulare cu incizor profesionale alimentarea trebuie sa fie la 380v pentru a asigura motorului suficientă putere de debitare.
    • In general cicularele alimentate la 220v au puterea motorului sub 2,2kw, puterea dezvoltată fiind însă suficientă pentru proiectele de tip hobby, iar masa mobilă mică face dificilă manevrarea unui panou din PAL de dimensiuni standard de 2800 x 2070 x 18 mm.
    • Circularele alimentate la 380v intră în categoria utilajelor profesionale de prelucrat lemn echipate cu motoare de peste 5kw cu 5000rpm și masă mobilă cu lungime de 3000 mm și lățime 3200 mm la care se poate adăuga o extensie de 840 mm. Aceste caracteristici sunt cele mai uzuale în rândul producătorilor de corpuri de mobilier din PAL.
  • Pânzele folosite au de regulă diametru între 250 mm până la 450 mm dar pot ajunge în anumite cazuri, în funcție de aplicație la 550 mm. Diferența de diametru o face numărul de dinți, spre exemplu o pânză pentru PAL cu diametru de 250 mm are 72 dinți în timp ce o pânză cu diamterul de 400 mm are 108 dinți. Componența chimică a materialelor folosite în fabricarea pânzelor determină precizia de debitare și durata de viață. Aceste caracteristici influențează viteza de lucru dar și finețea cu care se executp tăierea panoului din PAL.
  • Sistemul de glisare trebuie să fie ușor de manevrat. Un circular de formatizat profesional va folosi un sistem de glisare pe role cilindrice deoarece acestea intă în contact cu șina pe întreaga lor suprafață față de cele ce folosesc sitemul de de glisare tradițional cu bile ce au un singur punct de contact cu șina de ghidare. Astfel se asigură o durată de viață îndelungată și se împiedică uzura punctuală.
  • Dispozitivul de ghidaj (firungul) trebuie să fie solid fără să creeze abateri în poziționarea panoului de PAL. Acesta poate fi cu reglaj manual sau motorizat controlat electronic prin comenzile introduse de operator în setările PLC.
  • Pânza incizorului pentru PAL sau MDF are de regulă un diametru cuprins între 100 mm și 125 mm și pot fi de tip conic sau reglabile, placate cu carbură metalică pentru a asigura o suprafață netedă în partea de jos a materialelor cum ar fi PAL, PAL melaminat, PAL furniruit.

 

Vreau să pornesc un atelier de tâmplărie / mobilă. Ce utilaje pentru mobila din PAL am nevoie?

  • Fierăstrău panglică – producător Centauro – pentru operațiuni de debitare (tăiere) la unghi PAL sau MDF
  • Strung – producător Centauro
  • Mașină combinată de tamplărie – producător Casadei Busellato – pentru operațiuni de rindeluit la suprafață si rindeluit la grosime
  • Mașină de șlefuit – producător Casadei Busellato – pentru șlefuire și calibrare a materialului lemnos fie că este PAL sau MDF
  • Mașină de aplicat cant – producător Casadei Busellato – se pot aplica canturi manual sau automat în funcție de necesitățile atelierului de tâmplărie
  • Exhaustor local
  • Circular cu masă mobilă și incizor
  • Compresor
  • Mașină găurit multiplu – producător Casadei Busellato – utilaje prevăzute cu mai multe axuri pentru a realiza mai multe găuri simultan în panoul de lemn

WoodExpert vine în sprijinul dumneavostră cu soluții concrete și utilaje pentru prelucrarea lemnului de la producători de top ce asigură durabilitate în timp, costuri de mentenanță minime și exclude timpul de așteptare pierdut în cazul unei defecțiuni datorită celei mai mari echipe de service din România formată din ingineri calificați.

Video fabrici complete de producție mobilă PAL / MDF vopsit

YouTube player
YouTube player
YouTube player

Vrei detalii despre circularele de formatizat cu incizor?

Întreabă unul dintre experții noști în utilaje pentru lemn!

Vrei detalii despre circularele de formatizat cu incizor?

Întreabă experții noștri în utilaje pentru lemn!