Dupa semnarea contractului de exclusivitate pentru piata din Romania la inceputul anului 2023 cu grupul italian Casadei Busellato, echipa Wood Expert face o vizita in fabrica de productie din Thiene. Cu o suprafata de peste 15.000 mp impartita pe mai multe sectii de productie si asamblare, dotate cu tehnologie de ultima generatie, pe poarta producatorului pleaca lunar sute de utilaje ce ajung la beneficiari de pe intreg globul.

Casadei Busellato se mandreste cu o traditie indelungata in proiectarea si fabricarea de utilaje pentru prelucrarea lemnului si solutii pentru industria mobilierului. Calitate totala, Made-in-Italy pentru tehnologiile cheie: fierastraie automate pentru panouri, centre de prelucrare cu comanda numerica (CNC-uri), masini de aplicat cant ABS, circulare cu masa mobila si incizor, masini combinate, fierastraie cu banda, etc.

In cadrul intalnirii au fost discutate tehnologiile actuale intalnite pe utilajele din portofoliul Casadei Busellato dar si ideile inovatoare ale inginerilor italieni pentru viitoarele tehnologii din cadrul expansiunii catre Industry 4.0:

  • Utilaje inter-conectate si controlate de la distanta prin intermediul unui PC sau a unui smartphone,
  • Fluxuri de productie complet automatizate pornind de la gestiunea materiei prime pana la depozitarea pieselor finite,
  • Imbunatatiri ale software-ului de management al utilajelor cat si noi functii ce vor facilita procesul de productie
  • Noi linii complete de productie in special pentru industria mobilierului la comanda
  • Solutii inteligente cu impact minim asupra mediului inconjurator,

Cu ocazia vizitei in hub-ul de tehnologie Casadei Busellato am realizat si primul Showroom interactiv, o experienta vizuala unica 360 de grade, unde poti vedea utilajele indeaproape pentru a avea o idee cat mai clara asupra utilajelor.