Noua linie de optimizare de la producatorul Paul Germania a fost montata si pusa in functiune de inginerii de service Wood Expert. Aceasta noua linie de optimizare vine in completarea fabricii de cherestea cu decojitor Pribo, debitare Primultini, multilama si optimizare cu sortare Paul Germania. Mai multe detalii si video de la primul montaj aici.

Aceasta noua linie a venit ca o necesitate de a mari capacitatea de optimizare datorita productivitatii sporite de debitare a instalatiei cu panza panglica verticala de la Primultini.

Optimizatorul de cherestea model C14 de la producatorul Paul Germania este ideal atat pentru sectiuni transversale mari, cat si pentru lemn deformat si curbat. Sunt foarte robuste si au o transmisie de alimentare care atinge valori excelente de accelerare chiar si cu cherestea foarte grea.

Masina elimina defectele la semn si indreapta in mod automat cheresteaua la intrare si ultimul element la iesire. Optimizare avansata intre 2 semne cu viteza de avans reglabila pana la 300m / minut.

Specificatii tehnice optimizator cherestea

  • Panza TCT, diametru standard 600 mm (optional 700 mm)
  • Viteza de avans infinit variabila, cu servo-motor
  • 6 role inferioare spiralate cu diametrul mare, din crom dur, pentru ghidarea pieselor,  actionate de o curea rezistenta sincronizata.
  • 6 role superioare, cu segmente din poliuretan usor de inlocuit, cu presiune independenta prin intermediul cilindrilor pneumatici, controlate partial automat, cu rola mecanica de ajustare pe inaltime.
  • Turbo-suflante cu aer care actioneaza imediat dupa taiere pentru eliminarea resturilor.
  • Cursa utila de lucru controlata din CNC prin intermediul unui cilindru pneumatic. (optional: servomotor)

Galerie foto linie optimizare montata de Wood Expert

Vrei detalii despre linia de optimizare cherestea?

Întreabă unul dintre experții noști în utilaje pentru lemn!

Vrei detalii despre linia de optimizare cherestea?

Întreabă experții noștri în utilaje pentru lemn!