Cazan industrial producere apa calda la 90 grade pe rumegus

  • Putere nominala: 2.000.000 kcal/h
  • Putere vatra: 2.439.000 kcal/h
  • Temperatura de lucru: 95°C
  • Presiune maxima de lucru: 2 kg/cm2
  • Cai de furn: 6
  • Combustibil: Chipsuri Max G 50 si rumegus din lemn pur cu procentaj de umiditate raportat la greutatea maxima a combustibilului uscat de 60%.

Cazanul MTV-6G/GM este un generator de apa calda care foloseste chipsuri si rumegus din lemn pur drept combustibil, cu incarcare prin arzator cu grile mobile model SCEAT-BETA universal.

Cazanul este de tip orizontal avand tuburi verticale cu 6 cai de furn pentru un randament ridicat. Structura autoportanta este construita din tabla groasa de otel carbon, cu camera de ardere spatioasa si usi de inspectie.

Vatra de dimensiuni mari este acoperita cu ciment refractar cu un inalt procent de alumina.

In partea posterioara a cazanului va fi realizat un plan cu grile din fonta pentru arderea completa a reziduurilor provenite de la grilele mobile (sub grilele mobile este localizat un snec pentru extragere cenusa complet cu cos de preluare a acesteia).

Tuburile de furn sunt fabricate din otel carbon.

Alimentarea cazanului se va face printr-un snec complet cu supapa cu termostat pentru prevenirea incendiilor.

Aerul primar va fi impartit in doua parti cu ajutorul a doua ventilatoare independente. Pentru o ardere optima, cazanul va fi dotat cu ventilatoare pentru aerul secundar.

Corpul cazanului este izolat cu lana de roca, acoperit cu tabla din otel.

Cazanul MTV-6G/GM este accesibil pentru inspectie pe toate partile sale, fiind dotat cu usi in interiorul camerei de ardere, de post ardere si in zona cu cenusa pentru a facilita operatiunile de control si curatare.

Arzătorul cazanului industrial Sceat

Arzator de tip “Grile mobile”, model Sceat Beta Universal care va fi instalat in interiorul camerei de ardere. Caracteristicile tehnice ale acestuia sunt urmatoarele:

  • grile din fonta speciala rezistenta la caldura, cu deschideri pentru aerul de ardere, astfel incat viteza de trecere sa nu depaseasca 2 mis, fapt ce permite o ardere lenta.
  • suprafata ampla a grilelor are o incarcare termicajoasa (aproximativ 600 kw/m2) iar aerul este distribuit uniform cu ajutorul a doua ventilatoare si serande reglabile care permit o ardere optima.
  • pistonul hidraulic este conectat la caruciorul mobil, avand cursa reglabila in functie de combustibilul folosit.
  • distribuirea combustibilului pe suprafata grilelor este reglata cu ajutorul unor miscari de avans ale grilelor mobile, cursa de avans ale acestora precum si cu debitul de aer din zona grilelor
  • Avantajul acestui arzator, fo plus fata de setarile usoare pentru functionare, este acela de a avea o structura monobloc pe roti care gliseaza pe ghidaje fixe instalate la baza camerei de ardere, putand fi scos in cateva minute pentru a putea efectua orice operatiune de intretinere sau de inlocuire a pieselor.

Instalatie automata de alimentare a cazanului cu rumegus

Sistem de extractie cu racleti

Extractoarele hidraulice cu racleti montati pe podeaua buncarelor din zidarie sunt destinate extractiei de material cu densitate mare (ex:biomasa umeda si neomogena), la temperaturijoase si in prezenta de bucati mari (80x80x80mm) inclusiv piatra. Au in dotare racleti extractori montati pe sine de ghidare cu patine anti uzura, actionati de cate doi cilindrii hidraulici de forta . Materialul ajunge intr-un snec colector pe care care ii descarca la unul din capetele buncarului.

Extractorul este comandat de un tablou electric cu PLC in vederea programarii eficiente conform cerintelor clientului.Toate elementele in miscare , respectiv racletii si snecul au viteze reglabile continuu(drosere+convertizor). Extractoarele de acest tip sunt simple, eficiente side mare fiabilitate, iar principiul de functionare este usor de inteles si usor de exploatat.

Transportor elicoidal in carcasa tubulara

  • Lungime 6 m.
  • Inclinatie 30 grade.
  • Diametru spira 250 mm.
  • Actionare cu motoreductor.
  • Sistem anti-infundare.

Vrei detalii despre cazane industriale pentru apa calda?

Întreabă unul dintre experții noști în utilaje pentru lemn!

Vrei detalii despre cazane industriale pentru apa calda?

Întreabă experții noștri în utilaje pentru lemn!